Niveau d'étude visé
BAC +3
Diplôme
Licence (LMD)
Domaine(s) d'étude
Alimentation, Tourisme, Hôtellerie, Restauration
Accessible en
Formation initiale, Formation continue
Établissements
Université Toulouse - Jean Jaurès
Présentation
Objectifs
This Bachelor’s programme is available in the framework of both initial and continuing training on the Toulouse campus.
Savoir-faire et compétences
Pour le tourisme
, les étudiants savent mobiliser les connaissances générales et techniques du management des entreprises des secteurs du tourisme, des loisirs, du transport et de l’hébergement mais aussi en matière de communication et promotion dans les instances publiques du tourisme. Les contenus relatifs au développement durable leurs permettent de saisir les problématiques de développement territorial, local et international.
Admission
Conditions d'admission
Access in third-year bachelor's degree
- If you hold one of the diplomas mentioned above , you may apply on-line : eCandidat
- Non-European students may apply on : Études en France
- The people who do not hold any of the degrees listed above but who have worked in the tourism sector will be invited to apply for the validation of their qualifications (French NVQ scheme, decree of August 23rd 1985) by a jury of professionals and university lecturers. Submit your request to the service de la formation continue
Formation(s) requise(s)
The selection is based on a written application and an interview.
Programme
The Bachelor’s degree in Tourism, Hospitality and Food Studies (THFS) is taught exclusively in English on the Toulouse campus.